وکالت بلاعزل
سندی است که در دفترخانه اسناد رسمی تنظیم می گردد بنابراین سندی رسمی و محضری می باشد ، که شخصی به دیگری نمایندگی قراردادی می دهد . وکالتنامه عقدی بین وکیل و موکل است که موکل طبق مفاد وکالت نامه اختیاراتی به وکیل می دهد .
وکالت بلاعزل علاوه بر دادن اختیارات به وکیل ، موکل حق عزل وکیل را از خود ساقط می کند . موکل نمی تواند وکیل را عزل کند به دلیل آنکه خودش این حق را از خود ساقط کرده است مگر این که موضوع عقد وکالت که طی آن به وکیل اختیاراتی داده شده است به نحوی از بین برده شود . به طور مثال ، هر عقدی که طی آن وکالت به موکل داده شده است فسخ یا اقاله یا باطل گردد . به این ترتیب ابطال وکالت بلاعزل امکانپذیر است و می توان وکیل را عزل کرد . یا طبق قانون مدارک و شواهد و دلایلی به دادگاه ارائه نماید مبنی بر عدول از وکالتنامه که منعقد کرده اند . دادن وکالت بلاعزل مانع از آن نمی شود که خود موکل مورد وکالت را انجام دهد که اگر موکل خود مورد وکالت را انجام دهد باعث می شود که وکالت منفسخ شود .
انواع وکالت بلاعزل:
انواع وکالت بلاعزل به طور کلی به دو دسته است :۱. وکالت بلاعزل خاص: یعنی اینکه فقط در امور تعیین شده وکیل اختیار دارد و موکل در آن امور خاص حق عزل وکیل را ندارد . ۲.وکالت تام یا جامع: وکالتی است که وکیل در کلیه امور زندگی موکل حق عمل ، پیگیری و استیفا دارد و تا زمانی که موکل زنده است عقد وکالت باقی خواهد ماند و وکیل عزل نمی گردد مگر با فوت موکل .
اغلب وکالت های بلاعزل که در جامعه رواج دارد درامور زیرمی باشد : وکالت بلاعزل درحضانت فرزند ، وکالت بلاعزل در طلاق ، وکالت بلاعزل بعد از فوت ، وکالت بلاعزل در فروش ملک
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.